Timişorenii vor putea ajunge în sfârşit cu tramvaiul până la mallul din Calea Şagului

promovare online Timisoara Casa Auto

Timişorenii au acum posibilitatea de a ajunge la Shopping City sau mallul din Calea Şagului, cum este cunoscut, cu tramvaiul. Acest lucru se întâmplă după mai mulţi ani de tergiversări şi blocaje birocratice. Astfel, de astăzi a devenit funcţională şi linia de tramvai.

Traseul tramvaielor de pe linia 2 a fost prelungit până la Shopping City Timișoara, începând cu data de 15 iunie. În aceste condiții, tramvaiele de pe această linie vor parcurge patru stații în plus și nu vor mai întoarce în bucla de pe bulevardul Dâmbovița. Este vorba despre stațiile Banatul, Dâmbovița, Ana Ipătescu și Shopping City Timișoara, transmit reprezentanţii STPT.

Societatea noastră se bucură de extinderea Liniei 2 până la Shopping City. Înseamnă că mai mulți călători pot beneficia de servicii suplimentare din punct de vedere al transportului în comun. La nivelul liniei 2, dacă până vineri au fost cinci unități pe traseu, de luni până vineri, de astăzi vor fi 7 unități pe traseu pentru a păstra graficele. Sâmbăta și duminica, de la 3 unități, vor fi 5 pe traseu pentru a putea păstra timpii de așteptare”, a afirmat Nicolae Bitea, director STPT.

promovare banner maxagro

La eveniment a fost prezent şi Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Au trecut trei ani și ceva de când investitorul de la Shopping City a realizat această lucrare, a amenajat bulevardul, sensul giratoriu și o nouă linie de tramvai care să-i permită extinderea rețelei noastre, a liniei 2, până la acest mare complex comercial. N-am primit ani de zile aprobări să mutăm o amărâtă de stație de măsurare a aerului. O investiție de circa 700.000 de euro a rămas nefolosită. Timişorenii nu au putut beneficia de acest serviciu. Tot ce s-a amenajat reprezintă o donație către patrimonial municipiului”, a precizat Robu.

publicitate tmc 640