Timișorenii scapă de tramvaiele vechi… în 2021!

Deși s-au reabilitate numeroase tramvaie, Timișoara încă e plină de „hârburi” cu peste jumătate de secol vechime, deoarece STPT nu are destule tramvaie noi pentru toate liniile. Recent, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor a amendat societatea de transport public, deoarece tramvaiele vechi au autorizațiile de funcționare expirate, iar STPT  nu mai are aviz de mentenanță din decembrie!

Nicolae Robu spune că, în timp, parcul de tramvaie se va moderniza și că era imposibil să se facă acest lucru deodată. „Nu se poate produce înnoirea peste noapte în nicio societate de transport public din țară. Eu cred că trebuie să discutăm în procente. Nimeni nu a făcut o înnoire mai mare decât am făcut noi. Sigur, tramvaiele vechi nu mai corespund, vrem să le scoatem din uz și le vom scoate. Nu suntem iresponsabili să folosim mijloace care nu mai prezintă siguranță pentru cetățeni. (n.r. întrebat când nu vor mai fi tramvaie vechi în oraș) Estimez că în cel mult un an și jumătate.”, a precizat Robu.

Despre problema descoperită de cei de la Protecția Consumatorului, Robu, de data aceasta, nu l-a acuzat pe șeful instituției, Sorin Susanu, ca altă dată, ci a spus că e greșeala celor de la STPT și a afirmat, ezitant, că se vor aplica sancțiuni. „Cei de la OPC au dreptate de data aceasta. Cei de la STPT nu au analizat niște avize cerute de lege. Problema va fi rezolvată în cursul săptămânii viitoare. Unde este corect, eu sunt obiectiv. Este vorba de un aviz pentru materialul de rulare pe calea ferată, care a fost expirat.”, a mai spus Robu.

Primăria Timișoara va cumpăra 21 de tramvaie noi, produse în Turcia.

Sursa foto: wikipedia.org