Timișorenii riscă să rămână fără apă caldă și căldură începând de marți! Autoritățile caută soluții

Cuib de vise 1000x100

Situație delicată în Timișoara. De săptămâna viitoare ar putea fi sistată alimentarea cu agent termic din cauza datoriilor companiei Colterm. Autoritățile locale au cerut deja sprijin de la centru, iar la nivel local a fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență.

Vineri după-amiază a avut loc o videoconferință cu prefecții, susținută de Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne. S-a discutat despre pregătirea sezonului de iarnă 2020-2021. În cadrul videoconferinței s-a pus în discuție situația alimentării cu încălzire și apă caldă din localitățile care au sisteme centralizate de alimentare cu energie termică.

„În ceea ce privește municipiul Timișoara, conform datelor Colterm, există stocuri de cărbune și gaze doar până luni, iar furnizorii nu vor să livreze decât cu plata în avans, din cauza datoriilor companiei. În acest context, Instituția Prefectului a transmis vineri un proiect de hotărâre de Guvern, la solicitarea Primăriei Timișoara, pentru a se atribui sume din fondul de rezervă al Guvernului pentru sprijinirea Colterm, astfel încât să nu se ajungă la sistarea alimentării cu agent termic la nivelul Timișoarei.”, au transmis reprezentanții Prefecturii Timiș.

De asemenea, la solicitarea ministrului Marcel Vela, astăzi a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a se identifica o soluție astfel încât timișorenii să nu rămână, începând de marți, fără încălzire și apă caldă.

STPT job 1000x200

„Viceprimarul Timișoarei, domnul Ruben Lațcău, a afirmat că s-au plătit o parte din datorii către Complexul Energetic Oltenia pentru a se continua alimentarea cu cărbune, fiind în curs se contractare încă doi furnizori care să aprovizioneze Colterm cu cărbune. Totodată, prefectul Liliana Oneț a anunțat că, în această dimineață, a avut o discuție cu domnul Virgil Popescu, ministrul Economiei, pentru a se găsi o soluție de sprijinire a Colterm. Ministrul Economiei a purtat o discuție cu reprezentanții Complexului Energetic Oltenia care au acceptat să sprijine, în continuare, Colterm, dar cu condiția plății sumelor eșalonate în continuare. Problema cea mai mare este la aprovizionarea cu gaze, având în vedere faptul că furnizorul acceptă livrarea doar cu plata în avans.”, au mai transmis reprezentanții Prefecturii Timiș.

Prefectul județului Timiș i-a rugat pe reprezentanții primăriei să continue discuțiile cu E.ON Gaz, în încercarea de a se găsi o soluție pentru furnizarea de gaze către Colterm.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/