Timișorenii, invitați să participe la barometrul despre calitatea vieții în oraș

Universitatea de Vest din Timisoara
Cuib de vise 1000x100

Universitatea de Vest din Timișoara în parteneriat cu primăria lansează o nouă etapă de consultare publică în cadrul proiectului „Barometrul Calitatea Vieții în Timișoara”. Proiectul constă în realizarea unei anchete sociologice bazată pe un chestionar, face-to-face și online, la care sunt așteptați să participe peste 1.200 de timișoreni. 

Timișorenii cu vârste de peste 18 ani sunt invitați să acceseze acest link și să răspundă la întrebările chestionarului propus de Facultatea de Sociologie și Psihologie din UVT. 50 dintre cei care vor răspunde complet la întrebările sondajului, stabiliți prin tragere la sorți, vor beneficia de vouchere în valoare nominală de 100 lei.

Cercetarea este realizată conform normelor metodologice din domeniu și asigură anonimizarea datelor personale ale celor care oferă răspunsuri. Instrumentul de cercetare utilizat este dezvoltat de un grup de cercetători în sociologie, geografie socială și științe ale comunicării de la UVT. Chestionarul este structurat pe analiza celor cinci dimensiuni utilizate în cadrul Eurobarometrului Quality of Life in European Cities, respectiv: satisfacţia cu privire la condiţiile de viaţă din oraş, opinia oamenilor despre oraşul lor, satisfacţia cu privire la problemele de mediu, satisfacţia cu privire la viaţa personală şi cele mai importante trei probleme ale oraşului.

„Este binecunoscut faptul că printre cele mai uzuale forme de participare civică se află și implicarea în aceste consultări publice de tip sondaje de opinie. Oferirea de răspunsuri prin aceste sondaje reprezintă o formă modernă de implicare a cetățenilor în viața comunității. UVT revine, la acest început de an, și le propune timișorenilor să răspundă la întrebările chestionarului din «Barometrul Calitatea Vieții în Timișoara». Vă adresăm invitația să accesați platforma online deschisă pentru completarea sondajului, răspunsurile fiecărui timișorean având o importanță distinctă pentru configurarea tabloului de ansamblu asupra stării și evoluției vieții în Timișoara.”, a spus rectorul Marilen Pirtea, rectorul UVT.

publicitate si promovare in ziar

Barometrul este realizat de UVT din 2016, anual, și are ca scop furnizarea de date empirice relevante pentru administrația publică locală, importante pentru înțelegerea dinamicii sociale din comunitate, pentru a putea orienta politicile publice și pentru a îmbunătăți impactul proiectelor strategice ale orașului.

barometrul vietii uvt

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/