Timișorenii, invitați la dezbaterea publică cu privire la noul regulament pentru animale

Primăria Timișoara organizează luni, în 26 aprilie, de la ora 17, dezbaterea publică pe marginea noului regulament de deținere a animalelor de companie și a sancțiunilor care ar urma să fie date pentru cei care hrănesc animalele pe domeniul public. 

Cele două proiecte pot fi consultate pe www.primariatm.ro. Este vorba despre proiect de hotărâre pentru completarea și modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 371/2007 privind constatarea și sancționarea contravențiilor pe teritoriul Municipiului Timișoara – capitolul IV, articolul 21, aliniatul (1), punctele c) și o) și despre proiectul de hotărâre pentru adoptarea Regulamentului privind deținerea animalelor de companie și accesul persoanelor însoțite de animale de companie în Municipiul Timișoara.

Dezbaterea se va desfășura prin platforma online ZOOM.

CITEȘTE ȘI: Motivele pentru care timișorenii nu mai trebuie să hrănească porumbeii din centru. Explicațiile inițiatorilor noului regulament

Pentru transmiterea propunerilor, a sugestiilor sau a opiniilor cu privire la proiectele de hotărâre supuse dezbaterii, cetățenii interesați se pot adresa în scris Direcţiei Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală sau în format electronic, la camelia.crisan@primariatm.ro, până în 23 aprilie, ora 12.

Persoanele care doresc să participe și online la dezbatere trebuie să anunțe până cel târziu în 23 aprilie, ora 12, intenția de participare și să transmită, totodată, opiniile pe  care urmează să le pună în discuție, la  adresa de e-mail anterior menționată, unde vor preciza: numele, numărul de telefon, adresa de e-mail pentru trimiterea invitației online prin care vor accesa întâlnirea de pe platforma online.

Participanţii la dezbatere care se înscriu la cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de trei minute pentru fiecare participant. 

CITEȘTE ȘI: Timișorenii vor putea deține animale de companie, fără a avea nevoie de acordul explicit al vecinilor. Noul regulament, în consultare publică