Timișorenii evacuați din locuințe după o dezinsecție la parterul blocului se pot întoarce acasă

După ce și-au petrecut o noapte la hotel, familiile evacuate pot reveni în locuințe, anunță ISU Timiș. Ultimele măsurători au indicat faptul că în aer nu mai sunt substanțe periculoase.

Acțiunile de detecție monitorizare CBRN la imobilul din Calea Șagului au fost reluate miercuri dimineață, în jurul orei 6, atât în scara blocului, cât și în spațiul comercial. „Nemaifiind detectate substanțe toxice în aer, începând cu ora 7, locatarii se pot întoarce în siguranță în locuințe, cu recomandarea de a ventila spațiile.”, transmite ISU Timiș.

Pe de altă parte, marți noapte, Ministerul Sănătății a transmis o informare potrivit căreia Vlad Voiculescu a dispus trimiterea Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Timiș pentru a ancheta cazul.

leader board 728 x 90 px

Vă reamintim, 70 de persoane, între care și minori, au fost evacuați marți seară din locuințe, într-un bloc din Calea Șagului, după ce oamenii au sesizat un miros înțepător care ajungea până în apartamentele lor. Alerta a fost dată după ce la parterul blocului, într-o cofetărie, o societate a efectuat acțiuni de dezinsecție. Oamenii au dormit marți noapte la un hotel din oraș.

CITEȘTE ȘI: Zeci de timișoreni, evacuați din locuințe după o acțiune de deratizare care a avut loc la parterul blocului. Specialiștii au detectat substanțe periculoase