Zeci de timișoreni, evacuați din locuințe după o acțiune de deratizare care a avut loc la parterul blocului. Specialiștii au detectat substanțe periculoase

Un număr de 70 de persoane, între care și 12 minori, au fost evacuate marți seară din locuințe, după ce oamenii au alertat la 112 faptul că în scara de bloc se simte un miros înțepător care ajunge până în apartamente. 

Apelul la 112 a venit în urma unei activități de deratizare care a avut loc la parterul unui bloc din Calea Șagului, în spațiul unei societăți comerciale.

„La fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de primă intervenție, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), un echipaj CBRN și un motoventilator. Până în acest moment, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.”, anunță ISU Timiș.

leader board 728 x 90 px

Potrivit sursei citate, locatarii de pe întreaga scară de bloc au fost evacuați din locuințe până la finalizarea măsurătorilor de către echipajul CBRN. În total este vorba despre 58 de adulți și 12 minori.

Intervenția este în dinamică.

UPDATE 1. Fritz: „Ne coordonăm cu prefectura pentru ca familiile evacuate să aibă un loc în care să poată dormi în această noapte”

Primarul Dominic Fritz spune că autoritățile locale sunt pregătite să dea „oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate.”

„În urma incidentului semnalat în blocul de pe Calea Șagului, am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat și reprezentanții Prefecturii Timiș și suntem pregătiți să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate. Nu ne dorim o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriței. Eu mă întorc mâine dimineață de la București, viceprimarul Ruben Lațcău și coordonatorul pentru situații de urgență al Primăriei Timișoara sunt la fața locului și ne coordonăm cu prefectura pentru ca familiile evacuate să aibă un loc în care să poată dormi în această noapte.”, a transmis Dominic Fritz prin biroul de presă al primăriei.

UPDATE 2. Au fost detectate substanțe periculoase

ISU Timiș revine și spune că a fost vorba despre o dezinsecție. În urma măsurătorilor, specialiștii au detectat substanțe periculoase.

„În urma măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN s-au detectat substanțe periculoase în spațiul comercial unde s-a efectuat dezinsecția. La verificarea documentelor întocmite în urma dezinsecției, s-a constatat că a fost folosit un insecticid CY10. În continuare se lucrează pentru ventilarea spațiilor, urmând a se efectua alte măsurători.”, spun cei de la ISU Timiș.

În ceea ce privește familiile evacuate, acestea vor fi transportate cu trei microbuze în unități de cazare identificate cu sprijinul operatorului economic, primărie și ISU Timiș.

Foto: ISU Timiș