Timişorenii continuă să investească pe Muntele Mic

De la an la an prind contur investițiile pe Muntele Mic efectuate de oameni de afaceri, majoritatea timișoreni iubitori de schi. Cea mai recentă este un apres-ski lângă pârtiile Borlova, o investiție de 100.000 de euro realizată de Horațiu Buna, a cărei inaugurare va fi în luna decembrie.

De ce investesc timișorenii în Muntele Mic? Muntele Mic se află la 150 de km de Timişoara, în Banatul Montan, o zonă cu un potenţial extrem pentru iubitorii sporturilor de iarnă, dar și pentru oamenii de afaceri.

Unul dintre ei, Horațiu Buna, a investit în parcare pe Muntele Mic, teleschi Borlova cu două linii și, cel mai recent, un apres-ski lângă teleschi Borlova care va fi finalizat la sfârșitul anului, după cum afirmă Horațiu Buna. Omul de afaceri va explica pe larg cum vede imaginea Muntelui Mic în prezent, dar și ce așteptări are pentru viitor, într-un interviu acordat Express de Banat.

Menționăm că pe Muntele Mic sunt pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, altitudine și distanță. Pârtile Borlova I și Borlova II, deservite de teleschi Borlova I-II cu grad de dificultate mediu, lungime: 2 X 1000 m, și o altitudine la plecare de 1686 m, cu altitudine la sosire de 1564 m. De asemenea, turiștii pot opta și pentru Pârtia Nordica, deservită de teleschi Nordica, grad de dificultate: mediu; lungime: 1200 m; altitudine la plecare: 1780 m; altitudine la sosire: 1520 m, sau pentru Pârtia Valea Soarelui, deservită de teleschi Felix, grad de dificultate: mediu; lungime: 1400 m; altitudine la plecare: 1700 m; altitudine la sosire: 1520 m.