Timișorenii care au mașini hibrid, scutiți de la plata impozitului pe mijloace auto și în anul 2023

la timisoara masinile hibrid scutite de taxa

Primăria Timișoara a vrut să-i pună la plată pe cei care dețin mașini hibrid, în anul 2023. Însă Andra Lăpădatu, consilier local PSD, a propus un amendament privind scutirea acestor posesori de mașini ecologice de la plata impozitului, care a și fost votat în ultimul plen.

În ultimii ani, pentru a stimula achiziția unor mașini ecologice, Primăria Timișoara i-a scutit de la plata impozitului pe mijloacele auto pe posesorii de vehicule hibrid. Iată că pentru anul viitor, conducerea primăriei a propus să nu mai fie aplicată o reducere de 100% în cazul acestui impozit, ci de 50%.

Însă Andra Lăpădatu, consilier local PSD, a venit cu un amendament la proiectul de hotărâre privind aprobarea taxelor și impozitelor locale pe anul 2023 prin care această reducere să rămână în continuare de 100%.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Am susținut un amendament prin care impozitul pentru mașinile cu motor hibrid să fie gratuit. Acest amendament a fost votat cu 21 de voturi și sper ca această măsură să stimuleze în continuare achiziția unor mașini ecologice, cu un consum mai redus de carburanți fosili”, a afirmat Andra Lăpădatu.

Primăria Timișoara a instalat în acest an 16 stații de încărcare a vehiculelor electrice în mai multe zone din oraș. Tariful  pentru servicii de reîncărcare a vehiculelor electrice este de 1,10  lei/ kwh cu TVA. În prezent, în Timișoara sunt înregistrate 2.791 de mașini electrice, din care 677 sunt acționate electric și 2.114 hibrid.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/