Timișoreni în slujba culturii vin la Caransebeș

Autor de romane, de proză scurtă, eseist, editor și cofondator al Editurii Marineasa din Timișoara, Viorel Marineasa vine la Caransebeș să-și prezinte în fața tinerilor cea mai recentă publicație: „Prozator din silă, Viorel Marineasa în dialog cu Robert Șerban”.

Acțiunea va avea loc la Catedrala Episcopală din Caransebeș, în cadrul Cercului de lectură „Fărâmituri de lectură cu ceai”. Organizatorii acțiunii sunt Centrul de voluntariat „Alexandra Florea” al Episcopiei Caransebeșului, Colegiul Național „C .D. Loga” și Secția de Teologie Ortodoxă Didactică din Caransebeș.

Viorel Marineasa va fi însoțit de scriitorul Robert Șerban, aflat la cea de-a doua prezență în cadrul Cercului de lectură.

Viorel Marineasa spune că, mai nou, în detrimentul scrisului, îi place să trăiască pur și simplu. „Să trăiesc bucurii mici și calme. Laptopul mi-a cam stricat stilul. Înainte îmi plăcea să scriu cu un pix care să alunece pe hârtie. Cum ar veni, să-și facă aproape singur datoria. Dacă nimereai o mină care se împotmolea, se ducea naibii și clipa de grație. Acum umplu agende, hârtii disparate cu documentarea, cu schițe și planuri, cu profilul personajelor, cu nuclee epice, cu pasaje ca și finite, dar care nu și-au găsit încă plasamentul. Apoi leptopuiesc”, spune Viorel Marineasa, despre scris.

Despre scris, despre plăcerea lecturii și despre cum să insufli această pasiune unui tânăr va vorbi la Caransebeș Viorel Marineasa. Scopul manifestării literare tocmai acesta este – de a descoperi bucuriile mici și calme ale vieții în cărți, cuvinte, în oamenii din jurul nostru și în comuniunea împărtășirii acestora cu ceilalți, astfel încât, asemenea scriitorilor, să dăm viață unor alte noi bucurii. Mici și calme, precizează organizatorii.

Acțiunea este programată pentru sâmbătă, 27 ianuarie, ora 16.00 la demisolul Catedralei din Centrul Civic al municipiului Caransebeș.

Sursă foto: banatulazi.ro