Timişoara verde! În Primărie trebuie să punem un kamikaze!

Deşi în spaţiul public s-a vehiculat că Florin Călinescu va candida pentru funcţia de primar al Timişoarei, acest lucru a fost infirmat astăzi chiar de binecunoscutul actor, venit în oraşul de pe Bega tocmai pentru a-l prezenta pe cel care va ţinti fotoliul de primar din partea Partidului Verde.

Propunerea Partidului Verde pentru Primăria Timişoara este Gabriel Tomescu. Întrebat de ce nu candidează el pentru funcţia de primar, Florin Călinescu a răspuns într-un mod original, dar a şi aruncat săgeţi către ultimele administraţii.

,,Trebuie să pun un kamikaze pentru a îndrepta ceea ce s-a întâmplat aici de 30 de ani. Nu am văzut în Timişoara, în afară de Piaţa Unirii şi străzile adiacente, ca un fel de centru vechi, vreo gândire undeva, să păstrăm culori de clădiri sau arhitectură.  Poate că acest candidat dacă va câştiga să se preocupe de chestiile astea. Într-o lună trebuie să demonstreze ceva, măcar două becuri, o şcoală, o grădiniţă. Dacă vi se pare că totul a fost rezolvat de celebrul Ciuhandu şi de chitaristul acesta, atunci nu aveţi decât să-i votaţi mai departe.

În ceea ce priveşte planurile sale în cazul în care va ajunge primar, Gabriel Tomescu s-a referit în mod special la felul în care trebuie pregătit oraşul pentru 2021, anîn care Timişoara va deveni Capitală Culturală Europeană.

„Dacă vrei să atingi toate obiectivele pe care şi le-au făcut cei din Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană, trebuie să te pregăteşti să primeşti turişti, trebuie să te pregăteşti ca populaţia să participe la tot ceea ce se întâmplă acolo, pentru că în tot programul acela sunt foarte multe obiective şi foarte multe acţiuni care implică şi oamenii din Timişoara. Nu poţi dacă nu ai un oraş curat, pregătit pentru foarte mulţi turişti, un oraş care să aibă o infrastructură, din care de pe autostradă să poţi să intri către centru şi multe alte lucruri care nu s-au facut’, a declarat Gabriel Tomescu.

Referitor la candidatul pentru Consiliul Judeţean din partea Partidului Verde, Florin Călinecu a fost evaziv. ,,E site în lucru”, a precizat acesta.

Florin Călinescu a mai vorbit despre importanţa produselor ecologice, depre protejarea zonelor verzi, iar după conferinţă a avut loc un marş pentru susţinerea iniţativei cetăţeneşti privind perdeaua forestieră de protecţie până în Parcul Central.