Timișoara verde. 70 de voluntari, pregătiți să contribuie la curățenia orașului

timisoara verde

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș a inițiat un proiect prin care vrea să genereze o schimbare în comportamentul timișorenilor cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor, dar și în întreținerea și păstrarea spațiului urban curat. Mai mult, FITT vrea să creeze un grup de oameni care, pe lângă acțiuni de ecologizare, să facă și acțiuni de informare, de educare. 

70 de voluntari au răspuns până acum pozitiv apelului făcut de reprezentanții FITT.

„Până în prezent s-au înscris 70 de voluntari și suntem foarte fericiți că am reușit să atingem acest număr, urmează să ne cunoaștem cu aceștia și să punem țara la cale, cum se spune. Mai exact, vom discuta despre următoarele etape ale proiectului, vom face cunoștință cu partenerii proiectului și îi vom informa pe voluntari despre cum se ecologizează corect pentru ca aceștia să îi poată informa mai departe corect pe oameni. Încă nu am stabilit o dată sigură pentru prima acțiune, vrem să ieșim când va fi mai cald, noi sperăm chiar luna viitoare.”, a declarat Patricia Văleanu, reprezentant FITT.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Pe lângă activitățile de ecologizare care vor fi organizate în diferite cartiere ale orașului, cei de la FITT vor pune la punct și activități de informare cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor.

„Vom încerca prin acțiuni educaționale să aducem laolaltă partenerii din cadrul proiectului, voluntarii și alți tineri care doresc să afle mai multe despre ecologizarea corectă și ce putem face în această privință. Va fi o invitație deschisă pentru publicul larg pentru a discuta și găsi soluții pentru comunitatea timișoreană. Mai așteptăm și colaboratori, și voluntari. Cei care doresc să se implice pot veni alături de noi, noi le oferim materialele necesare.”, a mai explicat Patricia Văleanu.

În ultima perioadă, Timișoara se confruntă cu o provocare reală în ceea ce înseamnă curățenia spațiului public, atât în ce privește eficiența cu care autoritatea publică reușește să asigure serviciile de bază pentru locuitori, cât și comportamentul pe care cetățenii îl au față de mediul înconjurător.

banner 970 x 250