Timișoara va avea un spital mobil în câteva săptămâni! Complexul modular va fi instalat la „Victor Babeș”

13 milioane de lei a alocat Primăria Timișoara pentru un spital mobil care va conține 15 paturi de Anestezie și Terapie Intensivă. Proiectul de hotărâre care prevede alocarea acestei sume a fost aprobat de consilierii locali în 28 martie. Mai durează până când va fi instalat, anunță Nicolae Robu.

De procedura de achiziție se ocupă Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, cel care va beneficia de complexul modular, administrația locală fiind însărcinată doar cu punerea la dispoziție a sumei respective. Potrivit estimărilor primarului Nicolae Robu, totul s-ar putea concretiza în câteva săptămâni. „Nu pot să vă spun, noi am făcut rectificarea de buget, dar spitalul se ocupă de achiziție. Era vorba că în trei-patru săptămâni se poate livra spitalul mobil.”, a declarat Nicolae Robu la conferința online săptămânală.

Nicolae Robu a specificat și faptul că până în acest moment s-au alocat 3 milioane de euro pentru ATI-ul Spitalului „Victor Babeș”, iar în total spitalul a primit 14,5 milioane de lei, în timp ce Spitalul Municipal – 1,5 milioane. „Dar mai merg și alți bani și am dat și anterior.”, a subliniat primarul Nicolae Robu.

Acest spital mobil este, de fapt, un container complex, care cuprinde 15 paturi dotate cu aparatura de specialitate dintr-o secție de Anestezie și Terpie Intensivă și este destinat bolnavilor de coronavirus.