Timișoara va avea șase noi cetățeni de onoare

publicitate si promovare in ziar

Având în vedere faptul că se apropie Ziua Timișoarei, primăria a început demersurile necesare cu scopul de a acorda încă șase titluri de cetățeni de onoare ai orașului cu ocazia evenimentului.

Timișoara va avea noi cetățeni de onoare. În total, este vorba de șase personalități, proiectele privind acordarea acestor titluri fiind votate, marți seara, în plenul Consiliului Local Timișoara. Cu ocazia Zilei Timișoarei va avea loc și o ședință festivă, în cadrul căreia titlurile vor fi și înmânate.

Așadar, va primi titlul de Cetățean de Onoare al Timișoarei Teodor Stanca, fost lider al revoltelor studențești îndreptate împotriva invaziei sovietice din Ungaria. Din 1989, Teodor Stanca a funcționat ca membru în Parlamentul României și lider marcant al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România.

Petru Mirciov s-a numărat printre cele 44.000 de persoane deportate în Bărăgan de către autoritățile comuniste. După 1989, el s-a afirmat în viața publică a orașului ca președinte al Asociației Foștilor Deportați în Bărăgan Timișoara.

Cornelia Fiat a fost, de asemenea, deportată în Bărăgan și, după 1990, s-a afirmat în viața civică a Timișoarei, ca vicepreședinte al AFDB Timișoara.

Silviu Oravitzan, începând cu anul 1968, a avut expoziții de anvergură din ce în ce mai largă, ce i-au purtat lucrările, din România, înspre zeci de galerii prestigioase din marile orașe ale lumii: Paris, München, Geneva, Viena, New York, Manchester, Creta, Aachen, Lisabona, Meinz, Meisenheim, Luxemburg, Budapesta, Marsilia și multe altele. Este de menționat expoziția de la Muzeul de Artă Catolică din New York – alături de Salvador Dali.

Iosif Rotariu a avut merit sportive excepționale, prin care a contribuit la promovarea Timișoarei în lume. El rămâne în amintirea iubitorilor de fotbal, fiind parte, din “Naționala de aur” – la Campionatul Mondial de Fotbal din Italia – în 1990. Atunci, a fost cel care a reușit să-l blocheze pe Diego Armando Maradona.

Ignaț Iosif Fischer este una dintre cele mai importante personalități ale Forumului Democrat al Germanilor din Banat. În decursul celor 96 de ani de viață s-a implicat activ în viața comunității din dorința de a face bine semenilor săi.

 

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01