Noua maternitate a Timișoarei a ajuns la etajul 2. Muncitorii, mobilizați pe șantier după majorarea devizului de lucrări

maternitate 1

La noua maternitate pe care CJ Timiș o ridică lângă Casa Austria din Timișoara, muncitorii au turnat placa peste etajul I și stâlpii de susținere aferenți celui de-al doilea etaj, au realizat compartimentarea la demisol și s-a început realizarea zidăriei exterioare pentru nivelul parter. Lucrările sunt în grafic, spune administratorul public al județului, care a vizitat șantierul. 

De săptămâna viitoare, muncitorii demarează lucrările la instalațiile electrice, termice și sanitare de la demisol. Antreprenorul dă asigurări că are forța de muncă necesară ca să respecte graficul lucrărilor. La mijlocul lunii august este programată turnarea plăcii peste cel de-al doilea nivel al clădirii.

„Au fost depășite un număr de provocări administrative care țineau de consiliul județean, cum ar fi întocmirea documentației de atribuire pentru licitarea lucrărilor suplimentare, mărirea devizului general pentru acestea, dispoziții de șantier și colaborarea cu Spitalul Județean. În prezent, rămânând în sarcina constructorului să continue lucrările în ritmul și graficul stabilit prin contract.”, au transmis reprezentanții CJ Timiș.

maternitate 2

De asemenea, în prezent se desfășoară procedura de achiziție a echipamentelor medicale necesare noii maternități; ofertele depuse sunt acum în evaluare. În același timp, CJT a demarat procedura de consultare a pieței pentru achiziționarea mobilierului medical și non-medical necesar unității medicale.

Maternitatea ar trebui să fie gata până în 31 octombrie 2022.