Încă o licitație anulată! Nimeni nu vrea să proiecteze modernizarea cartierului Dacia

88261130 501059243909302 9011110836076281856 n

Nimeni nu vrea să proiecteze modernizarea cartierului Dacia din Timișoara. Cum la licitație nu s-a înscris nicio firmă, sistemul de achiziții publice a anulat automat procedura. Și este a doua oară!

Primăria Timișoara a relansat, în iunie, licitația pentru proiectarea noului concept urbanistic din zona Dacia. A mărit și suma, dar degeaba. Valoarea estimată a contractului de proiectare a fost majorată de la 500.000 de lei la 1,1 milioane de lei.

„Zona este delimitată de Calea Torontalului, bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr și Calea Circumvalațiunii și este un cvartal complex de locuințe colective și funcțiuni complementare. Spațiul de intervenție, ce cuprinde străzile și spațiile publice din zona de studiu, nu a beneficiat de un concept unitar de amenajare, intervențiile în zonă efectuându-se sporadic și izolat în funcție de necesitățile momentului. Investiția va asigura regenerarea urbană a zonei prin reabilitarea, modernizarea şi reorganizarea spațiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului auto şi parcărilor) prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora, decongestionând circulația – intervenţii menite să crească calitatea vieții cetățenilor Timișoarei”, a informat Primăria Timișoara.

1000x200 dacus 02

Mai precis, potrivit reprezentanților instituției, se dorește revitalizarea spațiilor publice și introducerea de funcțiuni complementare: zone verzi amenajate, mici locuri de joacă, mici zone de sport și spații destinate petrecerii timpului în aer liber dotate cu mobilier urban.

Acum, toate proedurile birocratice trebuie reluate.

publicitate si promovare online banner maxagro