Centru de arși gravi la Timișoara. Proiectul, deblocat

centru mari arsi

Primul centru de arși gravi se construiește la Spitalul Județean Timișoara, anunță deputatul PSD Alfred Simonis. Asta după ce Ministerul Sănătății a deblocat proiectul.

Deputatul Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, vine cu o veste bună în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii din domeniul sanitar. Astfel, Simonis anunță că Ministerul Sănătății a deblocat proiectul privind realizarea unui centru de arși gravi la Spitalul Județean Timișoara.

Primul centru de arși gravi se construiește la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara. Încă 66 milioane de euro pentru sănătatea timișorenilor! Echipa Ministerului Sănătății, condusă de ministrul Rafila, a deblocat proiectele pentru construirea centrelor destinate pacienților cu arsuri grave. Proiectul de la Timișoara a fost inițiat de Prof. univ. dr. Dorel Săndesc, Managerul Spitalului Județean de Timișoara, încă din anul 2015. La începutul anului 2022, proiectele aveau un risc de neîndeplinire ridicat”, a afirmat Alfred Simonis.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

Liderul PSD Timiș susține că lucrările de construcție a centrului de arși gravi vor începe la începutul lunii iunie a acestui an.

Investiția de la Timișoara presupune construirea unei clădiri noi în care vor funcționa 58 de paturi pentru UPU-SMURD, șase saloane pentru mari arși, șase rezerve pentru arși intermediari și post-critici și cinci paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, secție ATI cu 27 paturi, bloc operator cu 25 de săli de operație și heliport.