Licitație nouă pentru finalizarea centurii Timișoarei. Cât s-a plătit până acum

centura sud

Oficialii din CNAIR anunță că au lansat licitația pentru finalizarea centurii pe partea de sud a Timișoarei. „Experiența” cu fostul constructor a costat 162,3 milioane de lei.  

Până acum, CNAIR a plătit fostului constructor, care nu a respectat contractul, peste 156 de milioane de lei și mai are de plătit 6,1 milioane de lei.

Anunțul noii proceduri nu a fost însă publicat pe SEAP, așa că nu se cunoaște valoarea de la care pornește licitația, iar reprezentanții CNAIR țin suma secretă, momentan.

„După semnarea contractului, antreprenorul trebuie sa termine lucrările de construire în 12 luni. În urma rezilierii contractului inițial au mai rămas de executat 41,74 % din lucrări. Lungimea întregului traseului este de 25,69 kilometri, având 12 lucrări de artă, din care trei poduri și nouă pasaje, patru noduri rutiere și cinci intersecții la nivel, precum și două parcări de scurtă durată”, a transmis Cristian Pistol, directorul CNAIR.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Proiectul centurii a fost scos la licitație în aprilie 2017. Iată că după 6 ani, varianta nu este gata și șoferii continuă să tranziteze Timișoara.

În perioada de implementare a proiectului, antreprenorul a întâmpinat probleme financiare și nu a respectat prevederile contractuale de a finaliza lucrările, drept urmare contractul a fost reziliat în decembrie 2022.

Firmele care vor să preia lucrările se pot înscrie la licitație până în 24 aprilie.

banner maxagro