Timișoara va avea 44 de autobuze electrice fabricate în Turcia. Licitația pentru cumpărarea vehiculelor a fost finalizată

autobuz electric

Ministerul Dezvoltării a reușit să finalizeze licitația publică privind achiziția a 44 de autobuze electrice pentru Timișoara, cu bani europeni. Firma câștigătoare este din Turcia, iar valoarea contractului se ridică la aproape 28 de milioane de euro. Vehiculele ar urma să ajungă în capitala Banatului în următorii patru ani.

Cinci oferte au fost depuse la cea de-a doua licitație publică organizată de Ministerul Dezvoltării în vederea cumpărării a 44 de autobuze electrice de mari dimensiuni pentru Timișoara. Iată că procedura a fost finalizată recent, fiind desemnată câștigătoare firma Karsan din Turcia.

44 de autobuze electrice de mare capacitate pentru Timișoara. Licitația pentru cele 44 de autobuze electrice, articulate (18m), de mare capacitate s-a finalizat, la nivelul Ministerului Dezvoltării și are un câștigător. Timișoara poate deveni, daca investițiile în această zonă vor continua, unul din puținele orașe europene care ating ținte de mobilitate electrică și nepoluantă publică apropiată de 100% în următorii ani, intenția era să atingem această țintă în 2025”, a afirmat consilierul local PNL Dan Diaconu, fost viceprimar al Timișoarei.

Valoarea contractului este de aproape 28 de milioane de euro, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional, iar cele 44 de autobuze electrice vor trebui să fie livrate în următorii patru ani. De asemenea, firma Karsan va asigura și stațiile de încărcare necesare pentru vehicule, precum și servicii de mentenanță pentru o perioadă de șase ani.

Vă reamintim că și noile tramvaie care vor circula pe străzile Timișoarei vor fi realizate tot de o firmă din Turcia. În total, municipalitatea vrea să cumpere 21 de garnituri, iar prima dintre acestea se află în teste în capitala Banatului.