Timișoara stinge lumina?! „Nu este niciun risc să rămânem fără curent de sărbători!”

Enel a somat Primăria Timișoara pentru neplata facturilor! Nicolae Robu susține că s-a ajuns la un acord cu furnizorul de energie electrică și că Timișoara nu va rămâne în beznă de sărbători.

Primarul Timișoarei susține că nu există niciun pericol ca municipiul să rămână fără curent. Robu consideră că Enel nu a facturat pe parcurs consumul municipalității și din această cauză s-a ajuns la somații din partea furnizorului de energie electrică. „Nu este niciun risc să se rămână fără curent de sărbători. Enel a venit cu facturi de o mulțime de milioane deodată. Nu ne-a facturat pe parcurs. Nu am avut lichidități să plătim întreaga factură. Am avut o înțelegere de eșalonare și sper să mergem în continuare în bună înțelegere și să fim rezonabili. Nu poți să vii peste noapte și să ceri milioane!”, a declarat Nicolae Robu.

Primăria a făcut o convenție de eșalonare a plăților către Enel. Cu toate că nu a fost respectată în totalitate de către Primărie, Robu promite că reeșalonarea va fi respectată pentru că nu mai există o presiune atât de mare pe buget. „La Enel mai trebuie să plătim 320.000 RON. Mâine vom mai face o plată și dacă nu stingem mâine datoria, 100% o vom stinge luni.”, a încheiat primarul.