Timișoara, selectată alături de alte 87 de orașe europene în programul Intelligent Cities Challenge

Timișoara a fost selectată de către Comisia Europeană într-un proiect de creștere inteligentă și durabilă alături de alte 87 de orașe europene. La program au aplicat 130 de orașe și doar 88 au fost selectate. Programul a fost gândit pentru ca orașele secolului 21 să funcționeze după principiul smart city: sustenabilitate într-un mediu economic, folosind inteligență artificială și tehnologii blockchain.

Pe o perioadă de 2 ani de acum, 3 experți internaționali vor expertiza orașul alături de o echipă locală formată din managerii de corporații și universități timișorene. Echipa locală este formată din Robert Kristof, city managerul Timișoarei, Radu Vasiu, președintele Senatului UPT, Andrei Son, Country Innovation Manager al Continental România, dar și corporații precum Continental Automotive, Nokia România, ETA2U, Universitatea de Vest și Asociația Smart City.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„A fost exigență ridicată. Puteau fi selectate 108 aplicații și finanțate, iar noi suntem printre cei 88 selectați. Perspectivele experților ne vor ajuta în dezvoltarea soluțiilor inteligente și se vor facilita schimburi de experiențe și bune practici între Timișoara și alte orașe europene. Iată un parteneriat clar unde mă bucur să găsim companii importante. Este importantă selecția noastră aici pentru că se cunoaște că la exercițiul financiar următor programat de Uniunea Europeană pe 2021-2027 vor fi mulți bani care se vor da pentru implementarea de aplicații pentru conceptul de smart city. Ne gândim deja la un sistem integrat, care suntem conștienți că va costa milioane de euro. Când vom avea fonduri europene voi încerca să merg pe acea linie, n-am ratat niciun fond european.”, a spus Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/