Timișoara scapă de scenariul roșu! Ce măsuri se relaxează începând de mâine?

Timişoara a ieşit din scenariul roşu. După mai bine de jumătate de an, vin şi primele relaxări: se deschid restaurantele, teatrele, cinematografele şi sălile de sport.

Odată cu scăderea incidenței sub 3 la mia de locuitori, Timișoara revine la normalitate, atât cât este ea permisă de pandemie. De mâine, programul magazinelor şi al teraselor se va prelungi. Acestea rămân deschise până la ora 21.00, în orice zi a săptămânii, iar restricţiile de circulaţie intră în vigoare la ora 22.00. Se redeschid sălile de sport, iar cafenelele și restaurantele pot funcționa și la interior la capacitatea de 30%. Același procentaj se aplică și în cazul cinematografelor și a sălilor de spectacole.

Situaţia se poate schimba însă în orice moment. „Dacă vom depăşi 3 la mia de locuitori în Timişoara, va fi din nou restricţionată activitatea operatorilor economici privind restaurante, cafenele, teatre, cinematografe. Cel puţin pentru începutul săptămânii viitoare, am înţeles că nu există riscul să creştem peste 3”, precizează Zoltan Nemeth, prefectul judeţului Timiş.

Veștile nu sunt la fel de bune pentru localitățile din zona Timișoarei. Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă, Remetea Mare, Șag și Sânmihaiu Român, având azi, la reevaluare, o rată de infectare mai mare sau egală cu 4, au rămas pentru încă 14 zile pe Anexa 2, astfel că măsurile sus menționate nu se vor aplica și în cazul lor.