Timișoara Saracens, montată la maximum înainte de finala Cupei României

Rugbyștii de la Timișoara Saracens au șansa de a cuceri trofeul 11 din acest mileniu, vineri, la finala Cupei României. După zece trofee cucerite în ultimii ani, alături de titlul de campioni din anii 1970, clubul bănățean trece printr-o perioadă de răscruce, mai ales că problemele financiare sunt departe de a fi depășite.

Întrebat dacă pentru unii jucători e ultimul meci, Sosene Anesi a zâmbit. De luni, se va deschide perioada de transferuri. „Pentru mine, această finală va fi cea mai importantă jucată vreodată, din câteva motive. Nu am mai jucat finala Cupei României de doi ani, iar CSM este deținătoarea trofeului. Va fi un meci plin de emoții pentru mulți jucători. Va fi și o primă finală între Timișoara și CSM București. Va fi un meci mare, sunt foarte entuziasmat, abia aștept. Sunt sigur că jucătorii sunt 100% concentrați pentru acest meci. Nu cred că voi face multe schimbări în formula de start, cei care au jucat semifinala săptămâna trecută, când am avut un lot de 20, merită pe deplin să joace”, a declarat antrenorul echipei.

Lotul este aproape în întregime valid. Vlăduț Popa este la jumătate din capacitate, iar Tevita Manuma va fi menajat. Secundul Ulises Gamboa, care se ocupă de pachetul de înaintare, a precizat că e entuziasmat deoarece este prima finală pe care o are ca tandem de staff tehnic cu Sosene Anesi. „E prima finală de Cupă cu înaintașii Timișoarei. Suntem cu toții foarte entuziasmați că jucăm acest meci, care va fi de altă intensitate. Avem un meci mare, încercăm să jucăm și mai bine cu pachetul de înaintare, care e într-un real progres, ceea ce s-a văzut și în meciurile internaționale”, a precizat secundul.

La echipă sunt restanțe salariale de două luni și jumătate, după ce în noiembrie rugbyștii au primit jumătate din remunerație. Managerul Brosovszky nu a vrut să comenteze dacă pentru unii rugbyști este ultimul meci. „Sperăm să facem un joc bun, clar țintim victoria, pentru că, după cum se știe, Timișoara și-a câștigat finalele și o finală nu se joacă, ea se câștigă. Sperăm să ridicăm trofeul la finalul meciului și să ne întoarcem cu încă un trofeu la Timișoara”, a precizat team-managerul.

Finala de la Cluj începe vineri la ora 12 și va fi transmisă pe site-ul rugbytv.

Sursă foto: facebook.com/pg/rugbytimisoara