Timișoara Saracens a reluat pregătirea cu datele stabilite pentru barajul Challenge Cup. Șapte jucători ai campioanei, la lotul naţional

Timișoara Saracens a revenit la treabă în perspectiva unei primăveri cu meciuri foarte importante. Pe lângă finala amânată a Cupei României, campionii vor juca și barajul pentru menținerea în Challenge Cup cu rușii de la Enisei. De asemenea, formația bănățeană continuă să alimenteze cu un număr important de jucători echipa națională.

Sezonul se reia în 23 martie pentru Timișoara, cu finala Cupei României cu CSM București. Meciul a fost programat inițial la data de 30 noiembrie 2019 la Cluj-Napoca, pe arena Iuliu Hațieganu, dar terenul înghețat a făcut imposibilă desfășurarea partidei. Pe lângă trofeul pus în joc, Timișoara va disputa și barajul pentru menținerea campioanei României în Challenge Cup sau „retrogradarea” în Continental Shield. Româniii vor juca cu rușii de le Enisei STM. Primul joc va fi în 30 martie, pe „Dan Păltinișanu”, de la ora 15, iar returul în Rusia, la data de 20 aprilie.

În această perioadă, la antrenamentele echipei nu sunt toți jucătorii, șapte sunt convocați la echipa națională pentru cele trei partide rămase din Rugby Europe Championship: talonerul Eugen Căpățînă, jucătorul de linia a II-a Ionuț Mureșan, jucătorul de linia a III-a Dorin Lazăr, aripa Vlăduț Zaharia, centrii Vlăduț Popa și Cătălin Fercu și fundașul Marius Simionescu. Primul meci va fi duminică la Madrid, cu Spania, iar apoi vor mai fi jocuri cu Rusia și Belgia.

Sursă foto: facebook.com/rugbytimisoara