Timișoara nu moare, se transformă spectaculos! 480 de milioane de euro pentru 65 de proiecte!

Timișoara se va transforma într-un și mai mare șantier decât este deja! Edilul Nicolae Robu anunță pentru anul în curs și pentru 2020 un număr de 65 de proiecte scrise de autoritățile locale, care au o valoare totală de aproape jumătate de miliard de euro!

Nu toate vor beneficia de finanțare europeană, pentru că nu sunt disponibile atât de multe fonduri, însă pentru proiectele care nu vor putea fi finanțate din bani europeni se vor găsi fonduri din bugetul local, dă asigurări Nicolae Robu. „Urmează ani grei din cauză că se va lucra în multe zone din oraş”, avertizează Nicolae Robu, care cere din partea locuitorilor răbdare.

„Acoperim o paletă complexă de problematici. (…) Nu vom obține această sumă în totalitate, am depus mai multe proiecte în speranța că se vor face redistribuiri de fonduri. Orice ban în plus este binevenit, oricum le vom face din venituri de la bugetul de stat. Proiectele elaborate nu vor fi aruncate, ci puse în operă în măsura în care se vor găsi finanțări”, a afirmat Robu.

Gradul de îndatorare al orașului este de 10%, susține Nicolae Robu, care este pregătit, dacă e nevoie, să-i și îndatoreze pe timișoreni prin împrumuturi care să-i permită să ducă proiectele de pe hârtie, în realitate: „Ne bazăm pe veniturile sigure pe care le avem, iar durata va fi în funcție de cum avem bani. Dacă reuşim să luăm un credit, atunci lucrurile pot să meargă mai repede. Abia acum sunt la 10% rata de îndatorare. Vom face diligențe să luăm credite pentru dezvoltarea oraşului și ridicarea calităţii vieţii. Nu renunţăm la nimic, toate sunt importante, dar nu se vor face toate la fel de repede precum ne-am dori.”

 

foto: Fantasticul Banat