Timișoara. Ministrul Apărării, prezent la dezafectarea spitalului modular de pe stadionul CFR

angel tâlvăr la Timisoara, ministrul apararii nationale

Armata a început să ridice containerele de pe stadionul CFR din Timișoara, acolo unde a funcționat până anul trecut spitalul de campanie instalat în pandemie. Ministrul Apărării a fost prezent. 

A trecut deja un an de când erau externați, de la spitalul de campanie instalat pe stadionul CFR din Timișoara, ultimii pacienți tratați de Covid-19. Spitalul a fost deschis în vara anului 2020, iar până în septembrie anul trecut, aici au fost asistați aproape 1.400 de pacienți confirmați cu covid. Protocolul pentru ridicarea celor peste 100 de containere de pe stadion a fost însă încheiat abia luna trecută. În această dimineață, armata a început să le ridice.

„Am venit aici ca să vedem stadiul în care armata eliberează acest teren pentru că a fost folosit pentru plasarea unor facilități, facilitate care și-a dovedit eficiența și, din discuțiile pe care le-am avut cu autoritățile locale, am înțeles că s-au întâmplat lucruri care au venit în sprijinul populației de aici. O să eliberăm așa cum am convenit acest teren de cele peste 100 de containere care au fost aici, o să le amplasăm în alte locuri unde este nevoie de ele și sperăm ca într-un interval de timp rezonabil acest teren să își recapete scopul inițial care să satisfacă nevoile pe care cetățenii Timișoarei le au.”, a declarat Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale din România, prezent la Timișoara.

Potrivit ministrului Apărării, un container rămâne la Timișoara, altul va merge la Sebeș, nu știm concret pentru ce nevoi anume vor fi utilizate.

Pe de altă parte, Tîlvăr a mai spus și că statul are în vedere noi dotări pentru armată, precizând că e vorba despre echipamente care să permită României dobândirea unor capabilități militare care să facă din Marea Neagră o zonă sigură. „Se preconizează dobândirea de echipamente care, ținând seama de deciziile de la Vilnius prin care România a reușit să propună și să profileze Marea Neagră ca fiind un spațiu de interes din punct de vedere militar, ținând seama de faptul că suntem la granița de Est atât a UE, cât și a NATO, ne dorim dobândirea unor capabilități militare care să ne permită ca marea Neagră, din punct de vedere a securității, să fie o zonă sigură.”, a declarat Angel Tîlvăr.

În ceea ce privește securitatea României, ministrul Apărării a declarat că România este o țară sigură.

„România nu se află în conflict cu nimeni la acest moment. Așa cum știți, eu am fost acolo încă de când s-au găsit resturile de drone, posibilitățile ca astfel de incidente să apară există, ca sa vorbim în termeni realiști, facem tot ce ține de noi și am comunicat public măsurile suplimentare pe care le-am luat după ce resturi de drone au fost găsite pe teritoriul României. Facem tot posibilul ca să asigurăm un climat de normalitate. În ceea ce privește siguranța pe care o putem avea, da, România este o țară sigură la ora actuală, este într-o perioadă de pace, dar nu putem să nu aducem în discuție componenta de proximitate pe care acest război de agresiune, război neprovocat, în proximitatea și la granițele României, îl aduce, pentru preocuparea pe care cetățenii acestei țări o au.”, a spus Tîlvăr.

La Timișoara, ministrul a vizitat o companie locală care produce echipamente militare, are programate întâlniri la Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” și cu reprezentanții spitalului militar.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/