Timișoara. Macazul nu se mai schimbă cu ranga de către vatman într-o intersecție importantă

B-dul Stan Vidrighin din Timisoara, in reabilitare

Într-o intersecție importantă din Timișoara, vatmanul nu va mai fi nevoit să schimbe macazul cu ranga. Primăria a semnat contractul pentru cumpărarea de echipamente automate noi.

Primăria Timișoara realizează o investiție importantă la intersecția Căii Stan Vidrighin cu B-dul 1 Decembrie 1918. Așadar, în cadrul amplului proiect de reabilitare a Căii Stan Vidrighin, sunt cumpărate echipamente automate noi, astfel încât vatmanul să nu mai fie nevoit să schimbe macazul cu ranga.

Vom avea o intersecție modernă pentru culoarul de mobilitate pe care îl construim pe Stan Vidrighin, fostul Buziașului. Renunțăm la sistemul de operare anacronic în care vatmanul trebuia să coboare din tramvai pentru a schimba macazul și am semnat contractul pentru noile echipamente automate. În intersecție va fi o lucrare complexă, dar la final vom salva timp prețios pentru cei care folosesc tramvaiul să meargă la lucru în această zonă”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Potrivit Primăriei Timișoara, amenajarea liniei de tramvai de pe Stan Vidrighin este aproape de finalizare.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Reabilitarea Căii Stan Vidrighin este unul dintre proiectele majore de infrastructură ale orașului, care oferă variante sigure și confortabile de deplasare, atât cu tramvaiul, cât și cu mașina sau bicicleta. Lucrările au fost demarate în primăvara anului trecut și includ reamenajarea liniei duble de tramvai, două benzi de carosabil pe sens, piste de bicicletă și îmbunătățirea trotuarelor. Totodată, se efectuează lucrări de modernizare a infrastructurii subterane (apă și canalizare, telecomunicații), precum și de execuție a instalațiilor de iluminat stradal și pietonal. În ceea ce privește linia de tramvai, lucrarea este aproape de finalizare, iar investiția totală este realizată în proporție de peste 70%. Proiectul de reabilitare a magistralei de apă, parte a investiției AQUATIM, a fost finalizat pe această porțiune”, a informat Primăria Timișoara.

Valoarea contractului pentru macazele automate și modernizarea intersecției pentru tramvaie este de 2,2 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de livrare a echipamentelor este de două luni.

Reabilitarea Căii Stan Vidrighin reprezintă o investiție care se ridică la 83 de milioane de lei, cu TVA inclus. Primăria Timișoara are în plan să acceseze o finanțare europeană pentru a acoperi costurile suportate din bugetul local.

publicitate si promovare online banner maxagro