Bani pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii de la București

teatrul maghiar timisoara

Mai multe instituții de cultură din Timișoara au primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării. Au fost alocați aproape 25 de milioane de lei.

Banii vin în contextul Capitalei Europene a Culturii, deși mai sunt mai puțin de 4 luni din anul 2023.

Finanțările au ajuns la Filarmonica Banatul, care ne-a transmis că banii, 10,6 milioane de lei, vor fi folosiți pentru proiectele speciale dedicate anului de Capitală Europeană a Culturii.

La Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” au fost repartizați 5,6 milioane de lei.

„Această sumă va fi destinată  următoarelor titluri de cheltuieli: 1.500.000 de lei pentru cheltuieli de personal și 4.063.326 de lei pentru  bunuri și servicii, capitol care include cheltuielile cu  plata colaboratorilor necesari realizării de spectacole și pentru activitatea curentă”, ne-au transmis reprezentanții teatrului.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Pentru instituțiile de cultură din toată țara, Ministerul Dezvoltării a alocat peste 330 de milioane de lei.

„Prin această măsură venim în sprijinul unităților administrativ-teritoriale pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale este foarte importantă, dar care nu au capacitatea financiară de a susține toate cheltuielile legate de asigurarea funcționării și de continuarea investițiilor”, a precizat ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea.

În Timișoara au mai primit finanțare Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” – 2,6 milioane de lei; și Teatrul German de Stat – 6 milioane de lei.

publicitate si promovare online banner maxagro