„Timișoara intră în era glacială”. PSD avertizează că oamenii vor ieși în stradă dacă nu vor avea căldură în case

toanca

Liderul grupului de consilieri ai PSD Timișoara trage un semnal de alarmă și spune că timișorenii ar putea protesta în stradă în cazul în care nu le va fi furnizată căldura în case. Radu Țoancă este de părere că discursul primarului Dominic Fritz referitor la situația Colterm este unul „patetic”, „jalnic și tardiv”. 

„Lumea se îmbolnăvește din cauza frigului, iar perspectiva ca Timișoara să intre într-o eră glacială la propriu este iminentă.”, a spus Radu Țoancă, liderul consilierilor locali PSD. Țoancă arată cu degetul spre administrația Fritz și enumeră câteva motive legate de deciziile nepotrivite care ar fi fost luate în ce privește compania de termoficare a orașului. Printre acestea, nominalizarea unor persoane incapabile să gestioneze problema Colterm, lipsa de transparență și „sectarizarea” problemelor Colterm „într-o bulă useristă și refuzul arogant de a asculta soluțiile venite din altă parte”. 

Altele ar fi:

„Impunerea unui nou CA la Colterm format din 4 politruci plecați din PNL Timișoara și 5 useriști, ca plată compensatorie pentru voturile unui consilier local liberal deviat de pe orbita partidului. Și apropo, ce caută în acest consiliu președintele USR Giroc? Sau a intrat și comuna periurbană în sistemul centralizat de căldură? Reîncălzirea unei ciorbe sleite cu experți de la Banca Mondială, care au mai trecut în timp pe la Colterm cu «soluții» de salvare. Lipsa curajului unei insolvențe transparente, cu un consorțiu de firme și nu cu o multinațională cu dedicație, care ar fi protejat Colterm timp de 3 ani și ar fi scutit societatea inclusiv de acea amendă de 21 de milioane de euro. Dacă primăria nu rezolvă această situație și va lăsa în frig zeci de mii de timișoreni, oamenii vor ieși în stradă, iar mandatul celui adus la putere în urmă cu un an de entuziasmul popular s-ar putea sfârși brusc și rușinos!”, a concluzionat Radu Țoancă.

Vă reamintim, într-un comunicat de presă transmis de primarul Dominic Fritz, edilul local se plânge de facturile prea mari pentru producerea energiei termice și cere ajutor de la Centru. În plus, Fritz a reluat discursul cu privire la necesitatea creșterii prețului gigacaloriei.