Timișoara. Incursiune în povestea sarmalelor

sarme, sarmale și eurosarmale 3

Berăria 700 va găzdui în 17 iulie Culinaria Banatica, un eveniment care aduce în prim-plan una dintre cele mai îndrăgite delicatese ale bucătăriei tradiționale: sarmalele. 

Astfel, luni, de la ora 19, Culinaria Banatica va oferi participanților ocazia de a explora istoria sarmalelor și modul în care acestea s-au transformat într-un preparat emblematic al bucătăriei tradiționale. Participanții vor putea explora originile și evoluția sarmalelor, descoperind secrete și tehnici tradiționale transmise de-a lungul generațiilor.

Discuțiile vor fi moderate de coordonatorul proiectului Culinaria Banatica, Caius Mersa. La eveniment vor fi prezenți Camelia Burghelea – renumită pentru studiile sale etnologice de magie terapeutică și comportament cultural în satul tradițional ce i-au deschis orizonturile spre antropologia culturală – și Cosmin Dragomir – jurnalist gastronomic fondator al gastroart.ro, coautorul volumului „Dulce Românie – o istorie a deserturilor de la noi” și câștigător al Premiului Gault & Millau oferit de Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.

Discuțiile vor fi urmate de cel mai așteptat moment al serii: degustarea sarmalelor pregătite de gazde, servite la un loc cu berea locală, apă, cafea sau vin.

Evenimentele organizate în cadrul proiectului Culinaria Banatica sunt o oportunitate unică de a explora și de a savura gastronomia autentică a regiunii Banatului. Evenimentul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Centrul de Proiecte cu fonduri de la Ministerul Culturii.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/