Timișoara devine scena unor reprezentații artistice de senzație!

explo 1000x200

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii în parteneriat cu Sezonul România-Franța și Institutul Francez din Timișoara organizează evenimentul IMPULS: Timișoara în (Re)Construcție, care constă într-o serie de spectacole de teatru și dans care vor sparge barierele clasicului și întâlniri față în față cu artiștii.

Evenimentul se va desfășura în perioada 10-14 iulie, iar în tot acest timp, Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sfântu Gheorghe vor fi, timp de 4 zile, scena unor momente inedite. Dansurile și jongleriile surprinzătoare, precum și teatrul experimental vor provoca timișorenii să urmărească spectacole ieșite din comun.

IMPULS este pentru timișoreni o provocare, o artă experimentală are va sparge barierele cu spectacole de teatru și dans în aer liber, în piețele Timișoarei. În plus, a doua zi după spectacol, artiștii vor sta la o cafea cu spectatorii și le vor răspunde la întrebări.

Compania franceză „G. Bistaki” este una dintre cele mai originale companii de teatru outdoor din Europa, iar cei 5 artiști-dansatori vor susține două spectacole în Piața Sfântul Gheorghe în zilele de miercuri, 10 iulie și joi, 11 iulie, de la ora 21.30.

„Cie Beau Geste” din Franța va propune un dans inedit – Transports Exceptionnels, în Piața Victoriei, în zilele de joi, 11 iulie și vineri, 12 iulie – de la ora 17.00 și de la ora 20.00, iar Școala de Vară de Dans Contemporan va susține un spectacol – Cadre și Forme – duminică, 14 iulie, de la ora 20.00 – în Piața Sf. Gheorghe.

De asemenea, teatrul „Ósmego Dnia” este unul dintre cele mai renumite teatre din Polonia și vine la Timișoara cu spectacolul Copiii Revoluției, care se va juca în zilele de sâmbătă, 13 iulie și duminică, 14 iulie, de la ora 22.00, în Piața Libertății.

Actorii și dansatorii invită publicul la discuții libere, care vor avea loc „La Cafea cu Artiștii” în fiecare zi după spectacol, începând cu ora 11.00, pe strada Alba Iulia nr. 2 parter, pe colț cu Piața Victoriei. Astfel, spectatorii vor putea cunoaște artiștii, le vor putea pune întrebări și vor intra în contact și vor putea afla mai multe despre arta și ideile lor. Intrarea este gratuită.