Timișoara City Maraton 2020: curse virtuale și în natură, cu respectarea normelor impuse de autorități

Cea de-a IV-a ediție a evenimentului sportiv „Timișoara City Maraton” începe duminică, 26 octombrie. Organizatorii au propus două curse în aer liber, dar și unele virtuale, pe distanțe diferite. Înscrierile au loc până în 22 octombrie pentru cursele reale și până în 25 octombrie pentru cele virtuale.

Duminică se desfășoară două curse: maraton de 42 de kilometri, care pornește de la Otelec, la ora 9.00, și semimaratonul de 21 km, cu start de la Sânmihaiu Român, de la 10.00. Turele de maraton, respectiv semimaraton, își vor urma cursul pe pista de biciclete spre Timișoara, iar apoi pe un traseu pe malul râului Bega, cartierul Fabric și parcurile din Timișoara. Cursele se vor încheia pe Stadionul Știința al Universității Politehnica.

De asemenea, din 26 octombrie, de la ora 0:00, și până în 1 noiembrie, la ora 23:59, vor fi organizate și curse în format virtual, în cadrul cărora participanții vor alerga individual, pe distanța aleasă de 5, 10, 21 sau 42 de kilometri.

leader board 728 x 90 px

Maratonul se ține fără spectatori și vor putea participa cel mult 100 de persoane în fiecare cursă, conform normelor impuse în timp de pandemie. Participanții vor fi răsplătiți în cadrul unei ceremonii unde vor primi medalia și tricoul evenimentului.