Timișoara caută artiști pentru un nou festival dedicat culturii

1000x100 (5)

În cadrul primei ediții a festivalului „in : v z b l”, care își propune să ofere o voce mai puternică grupurilor vulnerabile, la Timișoara va avea loc un program de rezidențe artistice. Așadar, artiștii români și internaționali care își doresc să creeze lucrări colaborative din zona artelor vizuale, teatru, dans, muzică, pictură, sculptură, fotografie, video, instalație sau literatură sunt invitați să aplice până la sfârșitul acestei luni.

Festivalul „in : v z b l” și rezidențele artistice sunt produse de Asociația Solidart și fac parte din programul Timișoara 2021 – Capitala Europeană a Culturii.

Artiștii vor lucra în echipe formate dintr-un artist român, un artist internațional și un meșteșugar activ pe piața industriei creative din Timișoara. Echipele vor primi tot sprijinul din partea organizatorilor pentru a se conecta cu comunitatea locală. Proiectul final se va concretiza în zilele de 6-7-8 septembrie, în cadrul festivalului „in : v z b l”, detaliile urmând să fie stabilite împreună cu artiștii invitați în proiect.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Cei interesați să aplice la rezidențele artistice de la Timișoara, din cadrul „in : v z b l”, se pot înscrie până la 30 mai, trimițând la adresa de e-mail: invzbl@solidart.online un CV, o scrisoare de intenție care să conțină o propunere de proiect artistic pentru festival, precum și link-uri sau un portofoliu cu lucrările lor anterioare. Toate aplicațiile, indiferent de rezultat, vor primi răspuns înainte de 15 iunie.

„«in : v z b l» este un festival care creează rețele de solidaritate între grupurile vulnerabile, care de cele mai multe ori sunt invizibile. Diversitatea este o bogăție prea puțin exploatată. Culturile diferite și perspectivele diferite asupra realității sunt o oportunitate de învățare pentru noi toți, câtă vreme reușim să punem în centrul interacțiunilor noastre valorile și principiile pe care festivalul le afirmă”, spune Victor Dragoș, președintele Asociației Solidart.

Festivalul „in : v z b l” va avea loc în Timișoara, în perioada 6-7-8 septembrie și propune spectacole de teatru, performance, muzică, proiecții de film, arte vizuale, instalații și expoziții dar și dezbateri, conferințe, workshopuri, mâncare și întâlniri.

Organizatorul va asigura producția lucrărilor finale, costurile de cazare și transportul celor care vor fi selectați.

Mai multe detalii despre festival și rezidențe pot fi urmărite pe pagina de Facebook: in : v z b l.

banner 970 x 250