Polițiștii locali îi îndeamnă pe timișoreni să nu le mai ofere bani cerșetorilor, ca o măsură de stopare a fenomenului. De la începutul anului, pe străzi au fost depistate 343 de persoane din această categorie, dintre care 25 erau minori. Autoritățile îi preiau pe cerșetori și îi duc în adăpostul de la Pădurea Verde, însă cei mai mulți se reîntorc pe stradă.
Doar în această săptămână au fost depistați 16 cerșetori care în mod repetat au fost ridicați de pe străzi și duși în adăposturi. Zonele preferate de aceștia sunt Take Ionescu, Piața Victoriei, Piața Libertății, Catedrala Mitropolitană, str. Miresei – Calea Aradului, Calea Șagului, C-tin Brâncoveanu – 16 Decembrie, Piața Huniade, M. Kogălniceanu -Simion Bărnuțiu, Alba Iulia, C. Martirilor – L. Rebreanu, Piața Badea Cârțan, E. Rizea, T. Vladimirescu, Telegrafului, V. Alecsandri și Republicii – Gara de Nord.
Chiar dacă îi ridică de pe stradă, polițiștii nu îi pot obliga pe oameni să rămână în centrele de adăpost, iar aplicarea sancțiunilor nu are efect, ei neavând venituri necesare ca să le plătească.
„Majoritatea celor aflați în astfel de situații provin din alte orașe ale țării și vin în Timișoara unde primesc mai mulți bani. Pentru a preveni astfel de fapte, polițiștii locali acționează cu toate mijloacele. Pe lângă acțiunile de preluare din stradă a cerșetorilor, aceștia împart pliante informative cetățenilor prin care îi sfătuiesc să nu le ofere bani acestor persoane deoarece în acest fel îi mențin în stradă. Acțiunile de împărțire a pliantelor au loc atât în intersecții, în zonele centrale, pe malurile Begăi, cât și pe mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora.”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.
Polițiștii locali îi îndeamnă pe timișorenii care observă cerșetori sau oameni ai străzii să semnaleze aceste situații la 0256.968 sau 0256.246.112.
„Am atras atenția reprezentanților Poliției Locale să acorde atenție fiecărui apel la aceste numere și să fie echipe care să se deplaseze cu rapiditate la locul semnalat în sesizare. Timișoara este un oraș atractiv nu doar pentru mediul economic și cel universitar, dar trebuie să avem capacitatea de a gestiona și situațiile care apar odată cu o calitate ridicată a vieții pentru stoparea cerșetoriei în Timișoara.”, a declarat și viceprimarul Cosmin Tabără.
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Proaspătul președinte al Consiliului Județean Timiș a explicat, imediat după preluarea noii funcții, de ce nu s-ar putea transforma într-un baron local. Alfred Simonis a fost întrebat de jurnaliști...
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281