„Timișoara a fost mereu un club și un oraș la care să vreau să mă întorc”. Dragan Petricevic, din nou acasă!

Pentru noul sezon, antrenorul echipei de baschet SCM Timișoara va fi Dragan Petricevic, tehnician ce revine în orașul pe care îl consideră acasă. De origine bosniacă, Petricevic a semnat un angajament pe trei sezoane, iar în primul, bugetul secției cu mingea la coș va fi unul mai redus. Motivul este legate de datoriile față de foștii jucători, dar managerul Ilie Trițoiu spune că problema va fi rezolvată.

Dragan Petricevic este antrenorul care a adus singurele trofee din vistieria clubului, cele două Cupe ale României câștigate în 2010 și 2015. „Mă bucur că sunt din nou în Timișoara, orașul în care oficial acum locuiesc și cu acte, între timp am devenit și cetățean român, așa că acum sunt oficial cetățean al orașului, nu doar sufletește, cum am fost până acum. Cu siguranță nu vom trăi din amintiri, fie că sunt amintiri bune, fie mai puțin frumoase. Trebuie să trăim din ce avem în momentul de față. Fiecare sezon va fi mai dificil decât cel precedent. Se anunță un sezon foarte echilibrat și noi trebuie să pregătim foarte bine ce avem de făcut. Noi suntem oamenii performanței și ne dorim să obținem rezultate cât mai bune. Când s-a jucat finala și s-au câștigat Cupe, nu exista acest obiectiv impus. Trebuie să înțelegem că este sport și mereu există un învingător și un învins”, a precizat Petricevic.

Cristian Bota va rămâne secund, Nenad Mandic va fi scouter, iar Tiberiu Puta, preparatorul fizic al echipei. Bugetul va fi restrâns, dar, chiar și așa, Petricevic a plecat pentru Timișoara de la Etoile du Sahel, clubul tunisian cu care avea contract. „Nu mi-a fost ușor, am găsit acolo o atmosferă extraordinară. Chiar am lucrat cu plăcere și cu mult drag și cu siguranță unele legături nu vor mai rămâne la fel ca înainte. Dacă nu era Timișoara, cu siguranță nu aș fi acceptat așa ușor. Au mai fost câteva propuneri de când am revenit în România, dar nimic concret. Pentru mine, Timișoara a fost mereu un club și un oraș la care să vreau să mă întorc. Eu sunt cea mai expusă persoană, ca antrenor. Vor fi destule persoane care nu mai veneau la sală și acum vor veni, de la susținători, până la contestatari”, a mai spus Petricevic, care, cel mai probabil, nu va rămâne selecționer al naționalei feminine a României.

1000x100 casa brutarului

Echipa va începe pregătirea noului sezon la data de 15 august și pregătire se va face doar pe plan local, din rațiuni de economie. Clubul intenționează să organizeze turneul amical Cupa Timișoara, unde să invite echipele Balkan Botevgrad, Kecskemet și Steaua București. La club vor rămâne sigur tinerii Mocrițchi, Ursan, Penciu și Șchipor. Conducerea vrea să-i păstreze pe Diculescu, Baciu, Komatina, Brown și Pesakovic. Se caută jucători străini pentru posturile 1, 4 și 5, dar și alți jucători români. Deși a refuzat să dea multe detalii despre plata datoriei de 150.000 de euro, managerul Trițoiu spune că problema se va rezolva.

Echipa trebuie să stingă datorie până la data de 1 iulie. „Veștile bune sunt că situația clubului începe să se stabilizeze. Până la 1 iulie eu sper să închidem și să înscriem echipa, pentru a avea continuitate în noul sezon. La 1 iulie, o să fim în regulă. E treaba noastră cum plătim. Mâine mă voi întâlni cu reprezentantul jucătorilor, Sabin Gherdan, cu care avem o relație corectă. Dragan a lucrat mulți ani împreună cu mine, pentru mine e o bucurie să reluăm această colaborare. Eu l-am dorit și sezonul trecut, dar au fost unele mici detalii care au făcut ca asta să nu se materializeze”, a explicat Ilie Trițoiu.