S-a terminat și Liga a V-a Timiș, cu două promovări stabilite la un punct! Printre „laureați”, și reșițeanul Robert Lupu

Aproape tot fotbalul județean din Timiș a luat vacanța, iar cele trei serii de Liga a V-a Timiș și-au stabilit câștigătoarele. În două serii, la „photo finish” a fost o diferență de un punct, dar doar în prima, suspansul a rămas până în ultima rundă.

În Seria I a promovat echipa Universității de Vest Timișoara, cu 79 de puncte, cu doar unul mai mult decât Comloșu Mare, iar suspansul a rămas până în ultima rundă. În Seria a II-a, la final, Rapid Săcălaz a promovat tot cu un punct avans, dar era sigură de promovare cu o rundă înainte și a trimis o parte dintre jucători în vacanță. Echipa unde e implicat și reșițeanul Robert Lupu, selecționerul naționalei de futsal a României, a pierdut cu 6-1 pe terenul următoarei clasate, Progresul Gătaia, în fața căreia avea însă avantajul de 4 puncte înainte de ultimul act. Mai trebuie spus că, din Seria a III-a, Phoenix Buziaș a promovat cu 10 puncte avans, 87, față de Topolovățu Mare.

Viitorul sezon de Liga a IV-a ar putea aduce din nou o situație asemănătoare cu cea din acest sezon, când nou-promovata Fortuna Becicherecu Mic a promovat în Liga a III-a după un singur sezon în eșalonul al patrulea. UVT are ambiții mari după promovarea din al cincilea eșalon. Rămâne de văzut ce își va propune clubul din Buziaș, unul cu mai multe secții, nu doar fotbal, care s-ar putea gândi că Liga a III-a ar impune costuri prea mari. Nu sunt de neglijat nici echipe precum Carani Murani, Avântul Periam sau Dudeștii Noi.

Interesant este de văzut și cine va retrograda. Teoretic, din Liga a III-a au retrogradat și Millenium Giarmata și CSM Lugoj. Practic, în fiecare an unele formații au mai fost reinvitate de FRF și nu e exclus ca asta să se întâmple și acum, cu mențiunea că prima din serie ar fi Cetate Deva, mai bine clasată decât cele două timișene. În cazul în care Lugoj și Giarmata vor retrograda în Liga a IV-a, atunci retrogradatele sunt Flacăra Parța, CSO Făget și Bazoșu Vechi, ultima cu șanse infime de a se salva, doar prin desființarea altor echipe.

Sursa foto: Robert Lupu (Facebook)