Timișoara 2023, departe de un stadion modern. Druckeria a lansat petiția „Timișoara vrea respect”

stadion nou

„Timișoara vrea respect” este denumirea petiției prin care Druckeria vrea să impulsioneze autoritățile să se miște și să dezvolte infrastructura sportivă din oraș.

Anul 2023, anul Capitalei Europene a Culturii, prinde Timișoara repretentă la capitolul infrastructurii sportive. Nu avem sală polivalentă, atât de necesară evenimentelor culturale și sportive de anvergură, nu avem stadion, nu avem complexe de sport publice în cartiere.

În timp ce autoritățile din Timișoara și Timiș se pierd în avize, promisiuni și hârtii, Asociația Druckeria arată că în alte părți se poate.

„Autoritățile au avut prima întâlnire cu constructorii pe amplasamentul viitorului stadion, ce va avea minim 12.000 locuri și este estimat a costa 271.000.000 lei, bani proveniți de la bugetul de stat. Construcția ar urma să demareze peste șase luni, la finalul perioadei de proiectare, lucrările fiind estimate să dureze trei ani. Proiectul ar urma să includă și un teren de antrenament, dar și spații de cazare pentru sportivi și alte facilități de pregătire. Din păcate nu se întâmplă la Timișoara, ci la Târgoviște, acolo unde autoritățile se pregătesc să demareze construcția celui de-al doilea stadion al orașului. Totul după eșecul cu reabilitarea stadionului Eugen Popescu, ce a ajuns în prezent la un cost de 15 milioane de euro, față de 6,7 milioane cât a fost estimat inițial”, transmite Druckaria.

Petiția Druckeria poate fi semnată aici. Poate semnăturile timișorenilor vor pune lucrurile în mișcare.

„În tot acest timp Timișoara e blocată de mai bine de 30 de ani în proiecte, studii de fezabilitate și așteptări fără sfârșit după hotărâri, avize și decizii. Spune și tu 𝗦𝗧𝗢𝗣!”, mai spun suporterii Politehnica.

Sursa foto: Druckeria

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/