Timișenii se pregătesc de vot. Materialele electorale au luat drumul secțiilor de votare

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

350.000 de buletine de vot au fost distribuite către cele 601 secții de votare amenajate în județul Timiș pentru alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie. În județ, aproximativ 430.000 de cetățeni cu  drept de vot sunt așteptați la urne. Ce este diferit la acest scrutin?

Pe lângă sacii cu buletine de vot, reprezentanții secțiilor de votare au ridicat, sâmbătă, și sacii cu măștile de protecție, mănușile și dezinfectanții pentru ziua scrutinului. Până la ora 12 au fost distribuite toate materialele necesare votării pentru secțiile din județ, iar până la ora 16 autoritățile se așteaptă să finalizeze procesul și pentru secțiile din Timișoara.

Materialele electorale sunt transportate de reprezentanții secțiilor de votare cu autobuzele școlare și cele ale RATT, sub pază.

Preluarea sacilor cu buletinele de vot pentru secțiile din Timișoara

„Aceste materiale de protecție vor fi folosite în secțiile de votare de către personalul auxiliar și de cetățenii care se prezintă mâine (n.r, duminică) la vot. Cetățenii se pot deplasa cu încredere să-și exercite votul, vor fi respectate toate condițiile, nu vor fi probleme. Votul în sine durează 2-3 minute maximum și vor fi persoane la intrările în secții de votare care vor organiza lucrurile în așa fel încât să decurgă totul bine. Dacă sunt persoane vulnerabile sau cu probleme de sănătate vor avea prioritate la intrarea în secțiile de votare. Îndemn cetățenii să iasă la vot și să înțeleagă că acest drept a fost redobândit după Revoluția din 1989, iar odată la patru ani suntem chemați să alegem pe cine vrem să ne reprezinte în Parlament”, a declarat Liliana Oneț, prefectul județului Timiș.

În Timișoara sunt organizate 207 secții de votare. Alegătorii pot verifica online secția de votare la care sunt arondați, prin introducerea CNP-ului și a numelui.

promovare banner maxagro

Pregătiri pentru urna mobilă

„Încă din această săptămână s-au putut face solicitării pentru urna mobilă către Biroul Electoral Județean, dar și în cursul zilei de astăzi (n.r, sâmbătă) între orele 16.00-18.00 se pot face solicitări la cea mai apropriată secție de votare de domiciliul celui care solicită. Pentru a solicita urna se depune cererea, însoțită de un act medical care să dovedească că persoana respectivă nu se poate deplasa la votare. Cetățenii din izolare pot depune o solicitare și decizia DSP sau un act medical de externare din spital. Președintele secției de votare desemnează persoanele care se deplasează cu urna mobilă, dintre membrii secției de votare”, a explicat prefectul județului Timiș.

Timișenii sunt așteptați la vot duminică între orele 7 și 21. La finalul procesului de votare, buletinele și procesele verbale vor fi predate la Palatul Administrativ, acolo unde este sediul Biroului Electoral Județean. Tot acolo, statisticienii vor număra voturile și vor stabili, împreună cu cei e la BEJ, rezultatul scrutinului.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/