Timișenii, invitați la începutul toamnei să participe la Ruga Bănățeană

muzeul satului
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Ruga Bănățeană are loc duminică, în 4 septembrie, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Sărbătoarea începe cu evenimente dedicate lecturii, apoi publicul se va putea bucura de spectacole folclorice cu artiști îndrăgiți din Banat. 

Deschiderea Rugii Bănățene are loc la ora 10, la Muzeul Satului de la Pădurea Verde. În prima parte a zilei vor avea loc două prezentări de carte, alături de cel mai recent număr al revistei „Nedeia” a Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Caraș Severin. Vor participa câteva nume de marcă din peisajul cultural bănățean precum prof. Gheorghe Jurma, dr. Mihai Anghel, conf. univ. dr. Gheorghe Secheșan. Întâlnirea va moderată de Angelica Herac.

De la ora 16.30, pe scena muzeului vor urca ansambluri de dansuri din Banat și artiști de marcă ai Banatului – Vasile Conea, Pera Todorovici, Alina Ștefănescu, Dana Ivan, Adi Bihoi, Valentin Vădrariu și mulți alții,  scopul acestor evenimente finanțate de Consiliul Județean Timiș fiind promovarea tradițiilor și culturii bănățene.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Coordonatorul manifestației este muzeograful Marius Matei. Intrarea este liberă.

ruga banateana

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/