Timișenii, învățați să acorde primul ajutor în cazul unui accident rutier. Acțiune de responsabilizare a participanților la trafic

2
publicitate si promovare in ziar

Timișenii sunt invitați să ia parte duminică, în 23 octombrie, la o acțiune de responsabilizare a tuturor participanților la trafic, în cadrul celei de-a doua ediții a campaniei „Învață să salvezi o viață”. 

Evenimentul va avea loc în Piața Operei din Timișoara, între orele 15 și 17. Vor participa cei de la ISU Banat, IPJ, IJJ, Penitenciarul Timișoara, UMF, dar și VN Motorsport, Timișoara Bikers, Moto Aikon, Hells Angels, SpeCar Rally Team, Mihoc Rally Team, Gao Racing și Doctor de Permise.

În cadrul campaniei vor avea loc exerciții de descarcerare a unui autoturism contorsionat, demonstrații de acordare a primului ajutor și va fi lansată o carte despre acordarea primului ajutor în accidentele rutiere. Participanții vor putea, de asemenea, să participe la discuții cu polițiști, jandarmi, pompieri, motocicliști, piloți de rally și instructori auto.

Astfel, pe platoul din fața Operei va fi pusă în scenă simularea unui accident rutier rezultat în urma coliziunii dintre un autoturism și o motocicletă.

„Veți vedea un exercițiu de descarcerare al mașinii și primul ajutor acordat celor două victime din autoturism – roluri jucate de piloții timișoreni Sorin Mihoc și Sergiu Tirla (Gao) – și conducătoarei motocicletei, Sorana Cican, președintele Asociației Moto Aikon, toți transformați în «victime» prin efecte speciale de make-up realizate de Daniela Stănculete, campioană internațională la concursuri de profil. După salvarea victimelor și transportarea acestora la ambulanță, vor intra în scenă polițiștii de la Biroul Rutier Timișoara, care vor începe investigațiile la locul accidentului, pentru a vedea cauza celor întâmplate; jandarmii vor asigura zona, iar polițiștii de penitenciar vor prelua «în arest» persoana vinovată de producerea accidentului.”, au transmis organizatorii.

Anul acesta s-a alăturat campaniei și UMF Timișoara care va oferi gratuit studenților mediciniști și participanților la eveniment câte un exemplar din volumul „Primul ajutor în accidentele rutiere” – autori Dan V. Poenaru și Iulian Popa.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01