Timiș: substanțe toxice, expirate sau depozite incorect

razie substante toxice timis
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Mai multe persoane s-au ales cu dosare penale pentru că aveau îngrățăminte și erbicide expirate sau depozitate necorespunzător.

La Făget, la sediul unei societăți agricole, au fost găsite 16.800 de kilograme de azot și alte îngrășăminte care se aflau depozitate pe o platformă din beton neacoperită și fără a fi ferită de condițiile meteo nefavorabile, nerespectând astfel fișa de securitate a produsului.

Polițiștii din Deta au verificat două persoane fizice autorizate cu sediul în Jebel. Una din ele depozita ilegal 105 litri de erbicide din trei grupe diferite de toxicitate, cu termenul de valabilitate expirat, devenite deșeuri, pentru care nu au fost luate măsuri de eliminare.

 „Cantitatea de erbicide identificată a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor și neutralizării ulterioare. De asemenea, în curtea altei persoane fizice autorizate din comuna Jebel a fost identificată cantitatea de aproximativ 6.000 de kilograme de îngrășământ chimic (azot) care se afla depozitată direct pe sol, neacoperită și fără a fi ferită de condițiile meteo nefavorabile, nerespectând astfel fișa de securitate a produsului”, commpletează IPJ Timiș.

promovare banner maxagro Muzeul TM

erbicide si ingrasaminte timis

În Lugoj a fost descoperită cantitatea de aproximativ 50 de litri de erbicid cu termenul de valabilitatea expirat. Iar în Ciacova, o persoană juridică depozita ilegal 724 de litri de erbicide, nocive, cu termenul de valabilitate expirat, devenite deșeuri și neeliminate.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/