Timiș: drum proaspăt modernizat cu 13 milioane de lei, plin de defecțiuni

283946017 444633227663238 6298553864695000862 n

S-au investit 13 milioane de lei pentru modernizarea a 8,5 kilometri de drum, dar lucrările nu pot fi recepționate pentru că au apărut deja stricăciuni. Vorbim despre drumul dintre Seceani și Fibiș, unde constructorul susține că a finalizat reabilitarea, dar asfaltul deja cedează.

În 24 mai s-a întrunit comisia de recepție a Consiliului Județean Timiș, dar degeaba, pentru că nu au avut ce recepționa.

„În urma examinării vizuale a sectorului de drum supus modernizării s-au constatat următoarele: deficiențe și neconformități ale părții carosabile de natura faianțărilor pe suprafețe extinse; porozitate accentuată a stratului de uzură; neasigurarea lățimii corespunzătoare a acostamentelor pe anumite porțiuni; neasigurarea corespunzătoare a pantei transversale și longitudinale în vederea scurgerii apelor in șanțurile betonate; nerespectarea în totalitate a prevederilor din proiectul tehnic în ceea ce privește geometria și cota proiectată a șanțurilor de pământ. Toate aceste deficiențe și neconformități constatate pe teren, imediat după finalizarea lucrărilor, pot genera în scurt timp apariția unor defecte de drum ce pot pune în pericol siguranța circulației rutiere”, a transmis Cristian Moș, vicepreședinte CJ Timiș.

Antreprenorul a încercat să ascundă defecțiunile pentru a trece testul recepției, dar l-a picat.

„Vorbim despre o lucrare pentru care urmează să avem 7 ani de garanție, dar unde, culmea, deja au început cârpelile, fără acordul Consiliului Județean Timiș. Am cerut să mi se prezinte în cel mai scurt timp o expertiză tehnică asupra investiției, timp în care, evident, procesul de recepție al lucrării este suspendat”, a explicat Moș.

Drumul între Seceani și Fibiș a fost preluat de Consiliul Județean Timiș pentru a fi modernizat din banii județului. Era de pământ până acum și poate fi o alternativă de ajungere pe autostrada A1 pentru mai multe comune din zonă.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

 

 

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/