Liberalul Nicolae Robu: „Nu am făcut parte din echipa câștigătoare.” Cum îl percepe pe Nicolae Ciucă?

Nicolae Robu, audiat la DNA Timisoara
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

„PNL a trecut și încă este într-o situație grea din punctul de vedere al percepției în rândul populației”, apreciază fostul primar liberal al Timișoarei. Nicolae Robu apreciază activitatea actualului președinte PNL, Nicolae Ciucă, reamintind că nu a făcut parte din „echipa câștigătoare” care l-a susținut pe Florin Cîțu. 

Într-un live făcut pe pagina de Facebook, fostul primar al Timișoarei a fost rugat de unul dintre prietenii virtuali să comenteze prestația actualului președinte PNL, premierul Nicolae Ciucă. În context, Nicolae Robu a reamintit faptul că nu l-a susținut pe fostul lider al liberalilor, Florin Cîțu, nici la șefia PNL, nici în funcția de premier.

„Este cunoscut faptul că eu nu am făcut parte din echipa câștigătoare. Dimpotrivă, l-am atacat în termeni foarte duri pe fostul președinte Cîțu pentru că nu l-am simțit demn de funcția de președinte PNL și de funcția de premier al României. Și eu am avut tăria să spun lucrurilor pe nume atunci. Probabil că sunt dezavuat și pentru asta, dar nu e nicio problemă, nu am vorbit fără să fiu conștient de ce atrag. Câteodată, într-un exces de zel, nu sunt suficient de elegant, cum ar trebui să fiu, chiar spunând lucruri dure.”, a spus Nicolae Robu.

Potrivit fostului primar, liberalii au acum, la nivel național, o conducere potrivită.

„PNL a trecut și încă este într-o situație grea din punctul de vedere al percepției în rândul populației. Pentru că urcase foarte bine, așteptările erau foarte mari și la un moment s-au întâmplat lucruri care nu ar fi trebuit să se întâmple și sondajele au arătat o scădere. Eu cred că cea mai bună variantă care există pentru funcția de președinte PNL a fost cea la care s-a și recurs. Domnul general Nicolae Ciucă este demn de această funcție și este o percepție de simplu cetățean, nimic politic. Eu cred că își exercită prerogativele de prim-ministru cu demnitate și corectitudine, cu discreție. Nu îl vedem toată ziua făcând circ, își vede de treabă ca militar care își respectă și statutul de militar. Iar în PNL lucrurile s-au mai așezat de când domnia sa este președinte. Guvernarea se străduiește să facă față vremurilor vreme pe care le trăim. Părerea mea despre domnul președinte Ciucă este una bună, foarte bună consider că îi este prestația până în momentul de față, cel puțin.”, a apreciat Nicolae Robu.

Fost ministru al Apărării în guvernele Orban și Cîțu, Nicolae Ciucă este prim-ministru al Guvernului României din noiembrie 2021. În urma Congresului extraordinar al PNL din 10 aprilie 2022, Nicolae Ciucă a fost ales și președinte PNL.
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/