Ţigările de contrabandă transportate în portbagajul autovehiculelor, o practică uzuală în Caraş-Severin

Începutul de săptămână aduce în atenția opiniei publice un nou caz de contrabandă de țigări la Reșița! Portbagajul mașinii a devenit, în ultima vreme, ascunzătoarea „perfectă” pentru transportul țigărilor fără timbru.

Un echipaj mixt format din polițiști de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița și jandarmi de la I.J.J. Caraș-Severin au depistat în trafic, marți, 19 mai, în jurul orei 18.40, pe strada Țerovei din Reșița, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din Bănia, în portbagajul mașinii fiind găsită cantitatea de 1.250 pachete de țigări, fără timbru fiscal, de proveniență străină, susceptibile a fi provenite din contrabandă.

În cazul în care cele 25.000 de țigarete fără timbru ar fi ajuns pe piața neagră, bărbatul și-ar fi rotunjit veniturile cu aproximativ 15.000 de lei. Din nefericire pentru acesta, întreaga cantitate descoperită a fost ridicată de polițiști în vederea confiscării.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă și se continuă cercetările.

Polițiștii fac precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.