Tichete de vacanță convertite în tichete de masă. Propunerea unui deputat liberal

Marilen Pirtea propune o măsură pentru sprijinul salariaților și a celor din industria Horeca: convertirea automată a tichetelor de vacanță în tichete de masă.

Propunerea vine în contextul reducerii drastice a concediilor pe perioada sezonului de vară, dar și pentru cel de iarnă, din cauza coronavirusului.

„Atât timp cât industria HORECA este într-un mare dezechilibru, cauzat de restricțiile impuse activităților restaurantelor și celorlalți operatori de deservire cu produse de larg consum, infuzarea pieței consumului larg din România cu un valoarea tichetelor de vacanță, convertite în tichete de masă, poate susține nesperat de bine mulți furnizori de produse din industria HORECA, nu doar operatorii de retail pentru produsele alimentare”, a declarat Marilen Pirtea.

leader board 728 x 90 px

Măsura, care trebuie luată la nivel guvernamental, susține parlamentarul, ar presupune utilizarea valorii tichetelor de vacanță pentru achiziții de produse cu livrare din restaurante și operatori de produse alimentare.

„Poate fi un binevenit suport pentru cetățeni și familii, dar și pentru economia consumului și serviciilor, pentru perioada critică pe care o traversăm”, a mai spus Pirtea.