The Taranterra Project aduce în Iulius Town o expoziție cu 36 de tarantule vii

tarantula
1000x100 (5)

Iulius Town le propune timișorenilor, începând cu acest weekend, o expoziție inedită, unde vor putea să admire cele mai mari specii de tarantule de pe glob. Expuse în terarii speciale, concepute astfel încât să reproducă fidel habitatele în care speciile exotice trăiesc, tarantulele vor fi prezente în Iulius Town în perioada 21 – 30 ianuarie 2022.

Știai că există o specie de tarantule suficient de mare încât să poată mânca păsări? Sau că există o specie care poartă numele legendarului cântăreț de folk Johnny Cash? Știai că tarantulele au 8 ochi amplasați pe carapace, cu care pot distinge și cea mai mică mișcare? Curioșii, dar și pasionații de tarantule sunt așteptați la The Taranterra Project – Giganții din lumea păianjenilor, o expoziție care aduce în Piațeta Intersport din Iulius Town o varietate de specii. Fiind vietăți complexe, cunoscute drept și „regii păianjenilor” datorită dimensiunilor lor, acestea au un comportament inedit, ce poate fi observat pe parcursul expoziției.

Ivit dintr-o fobie care s-a transformat cu timpul în pasiune, proiectul The Taranterra Project pornește în misiunea de a arăta oamenilor atât frumusețea deosebită a acestor animale, cât și utilitatea lor în ecosistemele în care conviețuiesc alături de noi.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Datorită terariilor amenajate astfel încât să reproducă fidel habitatul natural al fiecărui specimen în parte, vizitatorii vor putea vedea în ce condiții trăiesc acestea, dar și cum își „decorează” chiar ele mediile. Un fapt interesant despre femelele tarantule este că își folosesc pânza pentru a ranforsa pereții vizuinelor în care trăiesc, creând astfel o „broderie” spectaculoasă.

Pe lângă inteligența și sensibilitatea lor, tarantulele au culori fantastice, care se împletesc cu modelele simetrice, reușind astfel să încânte publicul și să stârnească admirația celor care vor vizita expoziția din Iulius Town.

Fiind o expoziție educativă, în cadrul The Taranterra Project – Giganții din lumea păianjenilor, vizitatorii vor putea să afle mai multe informații interesante despre aceste specii exotice, printre care: câți ani trăiesc, cum se apără de prădători, când a fost folosită prima dată denumirea de tarantulă, dar și multe altele.

Vino în Iulius Town și descoperă cele 36 de specii de tarantule și află informații inedite!

taranterra project expozitie tarantule vii

banner 970 x 250