Teste pentru toate pacientele și bebelușii de la Maternitatea Odobescu din Timișoara! Vor fi prelevate probe și de la cadrele medicale!

Conducerea Spitalului Municipal din Timișoara a hotărât să testeze cadrele medicale și pacientele care ajung la Maternitatea Odobescu din Timișoara. Este o măsură de prevenție care limitează răspândirea noului virus.

Testarea persoanelor care nu se încadrează în suspiciunea de caz se poate realiza cu fonduri separate față de cele oferite de Ministerul Sănătății. În acest caz, ordonatorul de credite este Primăria Timișoara, instituție de care aparține Spitalul Municipal. „Astăzi am aprobat în Comitetul Director al Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara testarea tuturor pacienților care se adresează spitalului nostru, precum și a personalului medical, pe baza recomandărilor medicilor șefi de secție și conform Metodologiei avizate de conducerea spitalului”, a transmis Olimpia Oprea, managerul unității sanitare.

La Spitalul Municipal există trei aparate Real Time PCR puse la dispoziție de Universitatea de Medicină din Timișoara, prin contract de comodat, iar echipa este formată din medici și biologi atât din cadrul unității sanitare, cât și din cadrul instituției de învățământ superior.

„Avem kituri pentru aproximativ 1.000 de probe. Se testează toate pacientele și bebelușii din maternitate, precum și personalul medical”, a declarat, pentru Express de Banat, Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal.