Testări medicale gratuite pentru locuitorii comunei Pojejena

consult medical
explo 1000x200

Comuna din Clisura Dunării a fost cuprinsă în programul Caravanei „Sănătatea vine la tine”, care se derulează vara aceasta în șapte județe din țară, printre care și Caraș-Severin.

În perioada mai – iulie, peste o mie de persoane din mediul rural vor beneficia de investigații medicale gratuite în cadrul Caravanei „Sănătatea vine la tine”, organizată de Alianța Pacienților Cronici din România (APCR), o organizație nonguvernamentală formată în 2012 cu scopul de a face cunoscute şi respectate drepturile pacienților români.

Echipe formată din medici specialiști, medici rezidenți, asistente medicale și studenți la Medicină din Timișoara, Târgu Mureș, București, Iași și Craiova vor face analize de sânge (hemogramă, profil lipidic, feritină), investigații pentru diagnosticarea diabetului (glicemie și glicată), EKG și evaluare pentru riscul boli cardiovasculare.

Caravana este la prima ediție și va ajunge în acest an în localități din șapte județe: Caraș-Severin, Iași, Mureș, Tulcea, Ialomița, Dolj, Dâmbovița și Călărași.

Pe 21 și pe 22 mai, caravana, împreună cu medicii și voluntarii de la Asociația Diabeticilor din Reșița, va ajunge în comună Pojejena din Caraș-Severin.

banner 970 x 250