Testarea elevilor, doar o poveste! Județul Caraș-Severin a fost lăsat din nou fără teste

test de saliva
untitled design set 970x90 px

Județul Caraș-Severin, la fel ca multe altele din țară, nu mai are teste de salivă pe care să le folosească elevii din ciclul gimnazial și liceal mâine dimineață. S-a sperat până în ultimul moment că stocul va fi realimentat la timp, însă fără succes.

Luni, 3 ianuarie, 18.800 de elevi cărășeni din ciclul gimnazial, cel liceal, cel profesional și din ciclul postliceal s-au întors la ore în format fizic. La acea dată, în județ existau încă suficiente teste de salivă. Conform protocolului, aceiași elevi ar fi trebuit să se testeze și joi-dimineață, înainte de a intra la cursuri. Nu o vor face pentru că stocul de teste la nivel de județ nu a mai fost realimentat. Și dacă ar fi livrate astăzi testele, timpul ar fi mult prea scurt pentru ca școlile să poată distribui aceste teste fiecărui elev, ținând cont că la nivel de Caraș-Severin consiliile de administrație ale unităților de învățământ au decis ca școlarii să fie testați acasă.

Problema este una la nivel național și a fost cauzată de proasta gestionare a achiziției de teste. Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat la începutul săptămânii că se așteaptă graficul de distribuție de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

publicitate ziar expresb 1000x100

De luni, 10 ianuarie, se întorc în bănci și preșcolarii, dar și elevii din ciclul primar, iar necesarul de teste de salivă va crește cu încă 16.200, pe lângă cele 18.800 câte ar fi destinate elevilor de la gimnaziu și din licee.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/