Testare COVID-19, gratuită în Timișoara

testare covd
explo 1000x200

Persoanele care au simptome COVID-19 se pot testa gratuit, în Timișoara, de săptămâna viitoare. Nu este nevoie de programare.

Centrul de testare se va deschise, luni, 8 august, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara. Acesta va funcționa de luni până vineri, între orele 08:00 și 09:00. Testarea este de tipul RT-PCR, iar rezultatul se va comunica, telefonic, în aceeași zi.

„Recoltarea probelor se va face într-una dintre construcțiile modulare amplasate în curtea unității sanitare. Testarea este gratuită și nu este necesară programare”, transmit reprezentanții spitalului.

Măsura vine după ce, în fiecare zi, în Timiș sunt raportate 400 – 500 de cazuri de COVID-19.

„Din fericire, însă, majoritatea sunt forme ușoare, care nu necesită internare. Astăzi (n.r. vineri), în spital sunt internați 29  pacienți, dintre care 4 în Secția de Terapie Intensivă. Aceștia au o formă severă de boală și luptăm împreună cu ei pentru a învinge acest virus. Măsurile de protecție, masca, spălatul cât mai des pe mâini, dar și testarea continuă să fie principalii factori de reducere a răspândirii bolii. Într-o prima fază, am decis ca Centrul să fie deschis doar timp de o oră, dimineața, iar rezultatul să fie comunicat în cursul aceleiași zile. Analiza probelor se va face în spital, și asta pentru că laboratorul nostru are un aparat RT-PCR de ultimă generație. În funcție de evoluția numărului de cazuri, dacă va fi necesar, vom crește programul de testare”, spune dr. Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.

În cadrul spitalului funcționează și un centru de evaluare a pacienților infectați cu Sars-CoV-2. Programul acestuia este de luni până vineri, între orele 13:00 și 17:00. Pentru evaluarea pacienților este însă necesară o programare telefonică la numărul 0759.063.388.